Wall Street åpner opp etter sterke tall

Pilene peker opp i ukens siste handelsdag.

Kort tid etter dagens åpning peker pilene opp på Wall Street.Dow Jones er opp 1,46 prosent til 23.025,65 poeng.Nasdaq viser styrke og er opp 1,59 prosent til 6.560,51 poeng.Den bredere S&P 500-indeksen står i 2.479,59 poeng, etter en oppgang på 1,29 prosent. Månedens viktigste tall overrasker positivtEn time før åpning på Wall Street la amerikanske myndigheter frem sin arbeidsmarkedsrapport (non-farm payrolls). Den viste at det ble skapt 312.000 nye jobber utenfor jordbrukssektoren i årets siste måned.I følge vår makrokalender pekte konsensus mot 177.000 jobber og er kraftig opp fra de 155.000 jobbene som ble skapt i november.Til tross for at det ble skapt 312.000 jobber steg arbeidsledigheten fra 3,7 prosent til 3,9 prosent. Det forekom ettersom arbeidsdeltakelsen steg 0,2 prosent til 63,2 prosent, ifølge CNBC.Lønnsveksten ble på 3,2 prosent og samsvarer med den tidligere rekorden etter finanskrisen, ifølge Marketwatch.Amerikansk delegasjon til KinaEn amerikansk delegasjon vil besøke Kina neste uke for samtaler for å løse handelskrigen mellom verdens to største økonomier, ifølge BBC. LangsiktigDet finnes muligheter for den som er langsiktig skriver Roger Berntsen fredag morgen.- For den langsiktige investor finnes det, slik vi ser det, attraktive investeringsmuligheter blant en flere solide selskaper, sier analysesjef i Netfonds, Roger Berntsen.Ser 50 prosent oppsideGoldman Sachs gjentar kjøpsanbefaling på Netflix og hevder den kan stige 50 prosent over de neste 12 månedene, ifølge CNBC.- Vi mener Netflix representerer noe av det beste risk/reward forholdet for internettsektoren, sier analytiker Heath Terry.Netflix åpner opp 4,44 prosent til 283,22 dollar.Apple-aksjen i plussApple åpner i likhet med Wall Street i pluss. Aksjen henter dermed igjen noe av det tapte, men har en lang vei å gå for å hente inn gårsdagens fall.Apple var lenge det verdens mest verdifulle, børsnoterte, selskapet i verden. For selskapet som var først til å nå en billion dollar i markedsverdi, er nå passert av Amazon og Microsoft og er 38 prosent under all time high.Apple aksjen stiger fredag 2,45 prosent til 145,68 dollar.


Les også