Wall Street i pluss etter volatil dag i New York

Dow Jones endte i pluss for tredje dag på rad, for første gang siden november.

Investorene sendte børsene i New York opp på en volatil dag.Tirsdag kveld steg den industritunge Dow Jones-indeksen 1,09 prosent og 256,4 poeng til 23.787,52 poeng. Boeing meldte at de oppnådde produksjonsmålet for 2018 og aksjen var dagens sterkeste i indeksen.Den brede S&P 500 indeksen endte opp 0,97 prosent til 2.574,42 poeng.Den teknologitunge Nasdaq-indeksen steg 1,08 prosent til 6897 poeng.Småbedrifter i USA ser mindre lyst på livetEn indeks over sentimentet blant amerikanske småbedrifter, viste negativt utvikling.Den amerikanske sentimentindeksen fra NFIB (National Federation of Independent Business) var 104,4 poeng i desember, sammenlignet med 104,8 poeng i november, ifølge Direkt Makro.Satser milliardbeløpI desember gikk Oracle-gründer Larry Ellison inn i Tesla-styret.I dag kunne Marketwatch fortelle at Ellison har kjøpt aksjer for én milliard dollar, eller 8,55 milliarder kroner, i Tesla. Nyheten ble godt mottatt på Wall Street, og aksjen steg 2,03 prosent til 341,76 dollar.Ellison er rangert som verdens 9. rikeste mann med en formue på 51,4 milliarder dollar.Beholder tronenTirsdag ble det også kjent at flyprodusenten Boeing oppfylte sitt produksjonsmål på 800 fly for 2018.De leverte 806 fly totalt for året, og slo erkerivalen Airbus i 2018. Airbus fremlegger offisielle tall etter børsslutt i morgen kveld.Aksjen reagerte positivt på nyheten og steg 2,8 prosent.Stiger på siste sjanse Sears steg over 30 prosent etter at Wall Street Journal meldte at det fremdeles kan komme et bud fra hedgefondforvalter Eddie Lampert.For å fortsette prosessen i forsøk på å redde selskapet, krever imidlertid dommeren at det blir lagt 120 millioner dollar på bordet i løpet av morgendagen.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker