Wall Street smalt opp etter nyhetsrush

De amerikanske børsene smalt opp etter sterke sysselsettingstall, gode kvartalstall og positive signaler fra Federal Reserve.Nyhetsrushet fortsatte med kvartalstall fra Tesla, Facebook og Microsoft etter børsslutt.Federal Reserve besluttet, som forventet, enstemmig å holde styringsrenten uendret på 2,25-2,5 prosent. Sentralbanken påpekte også at den vil være "tålmodige", og droppet ordlyden om at flere rentehevninger vil komme i nær fremtid, ifølge Marketwatch.Dow Jones steg 1,77 prosent og 434 poeng til 25.014,46 poengHele 27 av de 30 selskapene i indeksen steg. Apple var dagens sterkeste med en oppgang på 6,83 prosent til 165,24 dollar. Oppgangen kommer etter sterkere enn forventede resultater i fjorårets siste kvartal, som ble lagt frem tirsdag.Boeing fulgte like etter med en oppgang på 6,26 prosent til 387,75 dollar. Flyprodusenten imponerte med sine kvartalstall, og en sterk guiding for 2019. Caterpillar steg 2,79 prosent, og hentet dermed inn mer av mandagens skrell etter å falt over 9 prosent på kvartalstall.Microsoft steg 3,34 prosent i forkant av resultatfremleggelse.Walmart, Disney og McDonalds var de eneste i indeksen som endtemed en nedgang på 1,98 prosent, 0,73 prosent og 0,23 prosent.McDonalds la frem kvartalstall før børsen åpnet og slo både forventningene på inntekter og inntjening, men skuffet på organisk vekst i USA. Aksjen ble dermed en av få tapere i Dow Jones onsdag.S&P 500 endte opp 1,55 prosent til 2.681,05 poeng.Syv av de ti mest omsatte i S&P 500 steg. AT&T var blant de som falt mest, med en nedgang på 4,35 prosent etter skuffende vekst i mobilabonnementer og høyere kundefall for tv-abonnementer i fjerde kvartal.Nasdaq steg mest og endte opp 2,2 prosent til 7.183,09 poeng. Ni av de ti mest omsatte i Nasdaq steg.Blant disse var AMD dagens sterkeste med en oppgang på 20,1 prosent, etter å ha langt frem gode kvartalstall.Vinnerne og taperne På makrofronten kan investorene glede seg over at sysselsettingen i privat sektor kom inn godt over konsensus i januar.Antallet sysselsatte i den private sektoren i USA steg med 213.000 personer i januar, mot 271.000 i desember 2018. Det var ifølge vår makrokalender ventet 175.000 nye jobber i den private sektoren. Dette kom etter den lengste shutdown-perioden i landets historie. VIX-indeksen falt 7,63 prosent til 17,67 poeng.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker