- Aksjemarkedet har langt på vei tatt igjen det kraftige fallet

Mer interessant er «ryktene» om at ECB ikke ser noe pressende behov for å lansere nye langsiktige lån til bankene, mener analytiker.

Markedet trakk på skuldrene av president Donald Trumps State of the Union tale tirsdag, og det er små endringer i finansmarkedene over natten. Fortsatt er en del av markedene i Østen stengt i forbindelse med nyttårsfeiring, men Nikkei er marginalt opp i morges.«Det var sterk oppgang på de europeiske børsene i går og S&P500 var opp 0,7 prosent. Aksjemarkedet har langt på vei tatt igjen det kraftige fallet i desember med oppgangen så langt i år», skriver Joachim Bernhardsen i Nordea Markets i morgenrapporten. Les også: Asia-børsene stiger på Trump-snakkTrump anla ifølge analytikeren en samlende tone i sin tale i går, og tok til ordet for å samarbeide for «greatness» heller enn «gridlock». Samtidig var det enkelte stikk til demokratene i talen, blant annet på innvandringsfeltet. Utover dette annonserte Trump at han vil møte Nord-Koreas leder i slutten av februar.«Mer interessant er «ryktene» om at ECB ikke ser noe pressende behov for å lansere nye langsiktige lån til bankene, ifølge en Bloomberg-artikkel. Sentralbanken bekymrer seg for at nye lån kan ses på som direkte hjelp til enkelte banker. Artikkelen signaliserer at det kan være for tidlige å vente at nye lån blir annonsert på rentemøte i mars», heter det fra Bernhardsen.Dette kan imidlertid endre seg til juni når løpetiden på utestående lån faller under ett år, mener han.Det er ifølge Nordea-analytikeren ingen nøkkeltall av betydning i dag.


Les også