Aksjen har gått 72 prosent på ett år – er festen over?

Torsdag morgen la Tomra frem sine kvartalstall. Selskapet fikk et resultat etter skatt på 236,8 millioner kroner i 4. kvartal 2018, mot 161 millioner kroner i samme periode året før.Driftsinntektene beløp seg til 2.467,2 millioner kroner, sammenlignet med 2.041 millioner kroner i 4. kvartal 2017.Det foreslås et ordinært utbytte på 2,50 kroner og et ekstraordinært utbytte på to kroner - totalt 4,50 kroner per aksje.Her er rapporten og presentasjonen.- Tomra har i dag lagt frem tall som viser at omsetningen for Q4 endte på 2,5 milliarder. Dette er rundt 4-5 prosent høyere enn både vi og konsensus lå inn med i estimatene. Lavere bruttomargin enn ventet medfører at EBITA for kvartalet på 396 millioner likevel ligger under vårt estimat på 438 millioner og konsensus på 411 millioner, skriver DNB Markets i dagens morgenrapport.Marginen er noe lavere enn ventet innenfor begge de to virksomhetsområdene.- Med en guiding som signaliserer et tilsvarende kostnadsnivå fremover vil dette kunne dempe en eventuell positiv reaksjon på det høyere foreslåtte utbyttet ved åpning i dag, slår analytikerne fast.Onsdag sluttet aksjen på 229 kroner, hvilket betyr at aksjen er opp 17,56 prosent hittil i år mens den har lagt på seg 72,71 prosent i løpet av ett år.Før eventuelle justeringer som følge av dagens nyheter, opererer DBN Markets med en holdanbefaling på aksjen og et kursmål på 210 kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også