Aksjen klatrer 12 prosent – dette kan bli bra på sikt

Tirsdag morgen ble det kjent at XXL fikk et resultat etter skatt på 44 millioner kroner i 4. kvartal 2018, mot 234 millioner kroner i samme periode året før.Driftsresultatet ble 64 millioner kroner, mot 283 million kroner året før. Her hadde analytikerne ifølge TDN Direkt ventet et resultat på 73 millioner kroner.Driftsinntektene beløp seg til 2.569 millioner kroner, sammenlignet med 2.525 millioner kroner i 4. kvartal 2017. Analytikernes forventninger lå her på 2.525 millioner kroner.Her er rapporten  og presentasjonen.          Rally på Oslo BørsInvestorene på Oslo Børs lar seg ikke skremme av at resultatet krymper, og sender aksjen opp 12,18 prosent til 30,85 kroner på Oslo Børs. Tidligere i dag var aksjen oppe i 32,45 kroner.Det betyr at aksjen har lagt på seg 18,20 prosent siden nyttår mens den er ned 64,35 prosent det siste året.- Fjerdekvartalstallene var som ventet meget svake. Selv om man må lete med lupe etter noe som er positivt vil jeg trekke frem deres fortsatte gode vekst i netthandelen. De vokser nok en gang med nesten 30 prosent i handel over nett, og nå utgjør netthandel over 20 prosent av det totale salget for gruppen, sier Mads Johannesen, investeringsøkonom i Nordnet, til Hegnar.no.Han mener det er essensielt at XXL nå forandrer sin strategi mot en mer nettbasert tilnærming.- Vi har tidligere sett at selskapet har brukt alt for mye ressurser mot fysiske butikker, nå håper jeg inntoget til Øyvind Tiedemansen resulterer i en mer kostnadsoptimal vekst, nemlig gjennom netthandel. XXL er nødt til å adoptere trenden som skjer i varehandelen, netthandelen er kommet for å bli, også for XXL, understreker investeringsøkonomen.Kan bli bra på sikt- Hvis selskapet fortsetter å utvikle sin forretningsmodell mot handel over nett og i tillegg får skikk på sine innkjøpsrutiner kan dette bli bra på sikt, forteller Johannesen.Etter krakket i XXL i desember, valgte Johannesen å kjøpe aksjer i selskapet. De har han nå solgt.- Jeg har tidligere solgt mine aksjer så det er ingen interessekonflikt slik sett, avslutter Johannesen.Les også: Advarte mot oppblåste verdier – nå er aksjekursen halvert