Amerikansk investor hentet milliardbeløp til kurdisk oljesatsing

Med hjelp fra blant andre SpareBank 1 Markets, hentet HKN Energy nær 900 millioner kroner i obligasjonsmarkedet.

Det privateide oljeselskapet HKN Energy som er største eier og operatør på Sarsang-blokken i den kurdiske delen av Irak, har hentet inn 100 millioner dollar i obligasjonsmarkedet.Summen tilsvarer 858 millioner kroner basert på mandagens vekslingskurs. SpareBank 1 Markets bidro som tilrettelegger ved plasseringen av det senior usikrede lånet som har en løpetid på fem år og en årlig kupongrente på 11 prosent.Oljeselskapet som ble grunnlagt av Ross Perot Jr. i 2006 har for øyeblikket en produksjon på 27.000 fat olje pr. dag fra fem brønner og tre fasiliteter.I løpet av de neste to årene er det ventet at produksjonen vil mer enn dobles til 56.500 fat pr. dag.HKN har en eierandel på 62 prosent i den 420 kvadratmeter store Sarsang-blokken.Et datterselskap av Total eier 18 prosent, mens de resterende 20 prosentene eies av de de kurdiske regionale myndighetene (KRG). Perot Jr er en amerikansk investor som blant annet har bakgrunn fra luftforsvaret. Han er sønn av milliardæren Ross Perot - en tidligere presidentkandidat i USA.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker