Bjørn Kjos og Bjørn Halvor Kise. Foto: Foto: Iván Kverme / Finansavisen

Analysesjef: Slik kan de finansiere aksjekjøpet

Analysesjef tror han vet hvordan Kjos og Kise skal kjøpe aksjer.

Tirsdag ble det kjent at Norwegian vil hente tre milliarder kroner gjennom en tegningsrettemisjon, med formål om å styrke egenkapitalen, som har kommet under press og nærmet seg smertegrensen på 1,5 milliarder kroner etter blant annet Bank Norwegian-fall og tap på drivstoffsikring.Norwegians største aksjonær og konsernsjef, Bjørn Kjos, og styreleder Bjørn Halvor Kise har forpliktet seg til å tegne 343 millioner kroner samlet gjennom HBK Holding og Sneisungen AS.Også visse andre større aksjonærer har ifølge meldingen forpliktet seg til å tegne aksjer for til sammen 267 millioner kroner, og ytterligere aksjonærer har indikert sin støtte til fortrinnsrettsemisjonen.Alle aksjonærene får tegningsretter tilsvarende sin eierandel, og disse tegningsrettene kan de benytte til å kjøpe nye aksjer i Norwegian. HBK Holding får imidlertid mange flere tegningsretter enn det selskapet trenger for å kjøpe nye aksjer for 300 millioner kroner, som er dette selskapets andel av de 343 millioner kronene, skriver DN.Analysesjef Lars-Daniel Westby i Sparebank 1 Markets tror ifølge DN at HBK vil selge tegningsrettene i markedet til andre investorer. På den måten kan HBK få inn penger som det kan benytte til å kjøpe aksjer for.Det er slik de to Norwegian-toppene vil finansiere aksjekjøpet, helt eller delvis, ifølge analysesjefen.- Hvor mye de får inn ved salg av retter avhenger av rabatten ved emisjonen, men jeg tror det blir cirka det samme som de må betale for aksjene de kjøper, sier han til avisen.Kise har ikke besvart DNs spørsmål om de planlegger å selge tegningsrettigheter.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også