Analytiker om Axactor

Vi har før eventuelle endringer en kjøpsanbefaling, heter det fra DNB Markets-analytiker.

Axactor snur minus til pluss i 4. kvartal, viser rapporten onsdag.«I forkant av dagens rapport for 4. kvartal fra Axactor hadde vi estimerte brutto innbetalinger for kvartalet på 69,8 millioner euro og en EBITDA på 14,3 millioner euro. Fasiten viser at innbetalingene kom inn på 59,9 millioner og at EBITDA endte på 19,6 millioner», heter det fra analytiker Ole-Andreas Krohn i DNB Markets, ifølge en fersk oppdatering.Axactor meldte tirsdag om et resultat etter skatt på 2,8 millioner euro i 4. kvartal 2018, mot minus 0,7 millioner euro i samme periode året før. Resultat per aksje ble 0,028 euro, mot 0 euro ved samme korsvei i fjor. Kursen sluttet tirsdag på 21 kroner per aksje og på DNB Markets' estimater for 2020, tilsvarer det før eventuelle justeringer på grunnlag av dagens rapport en EV/EBIT på rundt 8,6x, ifølge analytikeren.«Verdsettelsen av sammenlignbare europeiske aktører impliserer etter vårt syn en EV/EBIT på 11,5x og vi har før eventuelle endringer en kjøpsanbefaling med et kursmål på 50 kroner per aksje», skriver Krohn.