Analytiker overrasket over AF Gruppen

Men en ting skuffer.

AF Gruppen er opp drøye fem prosent hittil i dagens handel på Oslo Børs etter å ha frem sine tall for fjerde kvartal.Fasiten viser et resultat etter skatt på 323 millioner kroner i 4. kvartal 2018, mot 274 millioner kroner i samme periode året før.Driftsinntektene beløp seg til 5.656 millioner kroner, sammenlignet med 4.296 millioner. Svært sterke tall, mener analytiker Albin Sandberg i Kepler Cheuvreux. - Nå har konkurrenter som Skanska og NCC lagt frem ganske dårlige resultater, mens Veidekkes var helt ok. Og så kommer AF Gruppen, og er enda bedre enn ventet. Det er ikke et formelt mål, men om de lykkes like bra i år som i fjor, i et klima der folk venter lavere resultater og strategene er nervøse, så står AF ut som enda bedre, sier Sandberg til TDN Direkt. Han trekker frem forslag til halvårsutbytte på fem kroner pr aksje som det eneste som skuffer.- Utdelingen kunne kanskje vært bedre, men de har en litt spesiell utbyttemodell, sier Sandberg.Spesielt omsetningsveksten i forretningsområdet Anlegg var bra, med en omsetning på 1.648 millioner kroner i fjerde kvartal i 2018 mot 1.175 i samme periode året før. Driftsresultatmarginen ble 6,8 prosent.- Jeg hadde ikke ventet så høy omsetning i anlegg. Folk venter at resultatene skal gå ned, og så kommer dette. Jeg tror mange nå ser på AF og lurer på hvordan de klarer å ha omtrent doble marginer mot resten av bransjen, sier Sandberg, ifølge nyhetsbyrået.