Analytiker: Risikoen har steget

To aksjetips fra DNB Markets.

Børs

Resultatrapporteringen fortsetter med fremleggelsen av tall for 4. kvartal fra i overkant av 50 selskap i det norske markedet denne uken. Etter en relativt sett roligere start i dag, tar tettheten seg opp fra i morgen med tall fra blant annet XXL og Elkem.«XXL sendte like før jul ut et resultatvarsel som sendte aksjen ned med drøyt 30 prosent. I påvente av bedre oversikt over i hvilken grad missen skyldes forhold som kan korrigeres i løpet av kort tid eller mer grunnleggende strukturelle utfordringer både i markedet og for selskapet, har aksjen siden det beveget seg sidelengs», skriver analytiker i DNB Markets Ole-Andreas Krohn i fersk oppdatering.Kursen stengte fredag på 27,05 kroner per aksje og ser vi på multiplene, innebærer det en premie i forhold til sammenlignbare selskap, mener analytikeren.«Dette var i utgangspunktet ikke feil, gitt selskapets forventede høyere vekst. Risikoen knyttet til disse forventningene har imidlertid steget etter resultatvarselet og vi har en salgsanbefaling med et kursmål på 23 kroner per aksje», skriver Krohn i DNB Markets.Anbefaler «kjøp»Elkem stengte fredag på 22,90 kroner per aksje og er med det verdsatt med en P/E på rundt 5,5x basert på meglerhusets estimater for 2019.«I forkant av morgendagens rapport har vi, som følge av lavere forventet volum, estimater som ligger seks-åtte prosent under konsensus på topplinjen og EBITDA», skriver Krohn i oppdateringen.Med en etter DNB Markets' syn lav verdsettelse - og i tillegg en attraktiv forventet direkteavkastning på like over 10 prosent - har analytikerne her - tross noe mer forsiktige kortsiktige estimater - en kjøpsanbefaling med et kursmål på 40 kroner per aksje.

aksjetips
meglerhus
dnb markets
Nyheter
Børs