Analytiker: Utfordringene fortsetter

Senioranalytiker Martin Stenshall i Danske bank venter utfordrende tid for XXL fremover.

XXL svekker bunnlinjen i 4. kvartal 2018. Selskapet meldte tirsdag morgen om et resultat etter skatt på 44 millioner kroner i 4. kvartal 2018, mot 234 millioner kroner i samme periode året før.Resultat per aksje ble 0,32 kroner, mot 1,69 kroner ved samme korsvei i fjor.Senioranalytiker Martin Stenshall i Danske bank venter fortsatt tøft marked for XXL.«Alt i alt var EBITDA i 4. kvartal 2018 åtte prosent under konsensus. Vi forventer et fortsatt tøft marked, med lav markedsvekst og store rabatter.(..) Vi forventer en utfordrende tid for XXL», skriver Stenshall i en oppdatering.Selskapet ser for seg seks-syv nye butikker i 2019, i motsetning til tidligere annonsert syv-ni.Meglerhuset opererer med en salgsanbefaling på aksjen, med et kursmål på 24 kroner.Utfordringene fortsetter«Bedret salg for XXL sent i 4. kvartal hjalp ikke på resultatet», heter det i en oppdatering fra Handelsbanken Capital Markets, som forventet en noe negativ reaksjon for aksjekursen.Driftsinntektene beløp seg til 2.569 millioner kroner, sammenlignet med 2.525 millioner kroner i 4. kvartal 2017.


Les også