Analytikere spår opptur for Höegh LNG

- Vi tror markedet endelig snur til deres fordel, mener Pareto Securities.

Höegh LNG-aksjen er onsdag ettermiddag opp 4,7 prosent til 40,95 kroner på Oslo Børs.Det skjer etter at selskapet doblet bunnlinjen i fjerde kvartal 2018, langt bedre enn hva analytikerne på forhånd hadde spådd på forhånd.Etter skatt fikk selskapet et resultat etter skatt på 44,98 millioner dollar, mot 19,96 millioner dollar i samme periode i 2017. Konsensus lå på 8 millioner dollar. - Vi tror markedet endelig snur til Höeghs fordel, skriver Pareto Securities, ifølge TDN Direkt. Konsernsjef Sveinung Støhle deler samme syn, og fortalte blant annet under dagens presentasjon at han tror markedet snudde i 2018.Les også: Øyner flere triggere i Höegh LNGDriverne bak casetIfølge DNB Markets og Pareto Securities vil Höegh-caset fortsatt være drevet av fremtidige kontrakter. Clarksons Platou skriver ifølge nyhetsbyrået at risiko/avkastnings-bildet i Höegh-aksjen er attraktivt, og estimerer at selskapets verdijusterte egenkapital (NAV) vil øke til 69 kroner fra nåværende estimat på 51 kroner. Dette dersom alle fire FSRUer som er aktuelle for potensielt arbeid (inkludert den potensielle AIE-kontrakten red.anm) oppnår tilsvarende kontraktsbetingelser som Höegh får i kontrakten med AGL Shipping i Australia. Höegh LNG inngikk i desember en time charter-kontrakt med AGL Shipping, som er et heleid datterselskap av AGL Energy.Kontrakten er ventet å gi en årlig EBITDA-bidrag på 29-31 millioner dollar.Les også: Höegh LNG dobler bunnlinjenJobber med kontrakter Kepler Cheuvreux mener at Støhles kommentarer knyttet til fremtidige kontrakter onsdag er en indikasjon på at de i økende grad er sikre på endelige avtaler, ifølge nyhetsbyrået. Selskapet arbeider for tiden med å sikre langtidskontrakter for selskapets tre FSRUer som vil bli ledig rundt 2020-2021, og under dagens kvartalspresentasjon sier konsernsjef Sveinung Støhle at de er i prosesser om flere enn tre kontrakter.


Les også