Awilhelmsen selger cruiseaksjer for fem milliarder

Lemper ut aksjer i Royal Carribean Cruises for å gjennomføre en familietransaksjon.

Det familieeide investeringsselskapet Awilhelmsen har solgt 4,8 millioner aksjer i cruisegiganten Royal Caribbean Cruises (RCL) til en finansinstitusjon.Det fremgår av en melding sendt ut tirsdag kveld.Dersom man legger cruiserederiets sluttkurs tirsdag til grunn - 118,22 dollar - har investeringsselskapet solgt aksjer verdt hele 567 millioner dollar, eller vel 4,8 milliarder kroner.Som et resultat av transaksjonen, blir Arne Wilhelmsen-familien eneeier av investeringselskapet.- Aksjesalget gjør Awilhelmsen i stand til å fullføre en transaksjon med sine eierfamilier, samtidig som posisjonen som største aksjonær i RCL opprettholdes, sier konsernsjef Sigurd E. Thorvildsen i Awilhelmsen. Selskapet vil fortsatt eie 12 prosent av cruiserederiet etter salget, opplyses det. Inntil nå har Arne Wilhelmsen med familie eid 74 prosent av Awilhelmsen AS gjennom Awilhelmsen Holding, mens Margaret Garmann har eid de resterende 26 prosentene. Etter tirsdagens transaksjon er Garmann ute av investeringselskapet som ble grunnlagt av skipsreder Anders Wilhelmsen i 1939.I 1968 var Awilhelmsen med på å etablere Royal Carribean som nå er verdens nest største cruiserederi.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også