Blandet på Asia-børsene

A Chinese investor walks past a display showing stock prices at a brokerage house in Hangzhou in eastern China's Zhejiang province, Tuesday, Feb. 6, 2018. Asian markets were rattled Tuesday by the miseries on Wall Street, with Japan's Nikkei 225 index briefly dipping more than 7 percent, but investors seemed to be taking the gyrations in stride. (Chinatopix via AP)

Stort fokus på handelssamtalene mellom USA og Kina.

- Store fremskritt har blitt gjort under de to siste dagenes handelssamtaler mellom Kina og USA, uttalte president Donald Trump på en pressekonferanse i det hvite hus torsdag kveld.Trump gjentar at han er optimistisk til at landene kommer til å komme til enighet. Optimismen smitter også over på de amerikanske og asiatiske aksjemarkedene. Fredag er Nikkei-indeksen opp 0,07 prosent til 20.788,39, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,18 prosent til 1.564,63.Shanghai Composite forsterker seg 0,97 prosent, mens det er en flat utvikling på Kospi I Sør-Korea, som er ned 0,03 prosent i skrivende stund.Hang Seng trekker ned 0,29 prosent, mens australske S&P/ASX 200 er ned 0,03 prosent. Nøkkeltall fra Kina viser at PMI for industrisektoren var 48,3 poeng i januar, ned fra 49,7 i desember. Det var på forhånd ventet en indeks på 49,5, ifølge Direkt Makro.- Den forferdelige nedgangen i Caixin PMI-indeksen fra 49,7 i desember til bare 48,3 i januar viser hvor viktig det er for Kina og USA å sikre en handelsavtale. Hvis ikke noe annet, bør en avtale forhindre at kortsiktige pålegg av høyere tollsatser, uttaler Robert Carnell, INGs sjeføkonom, ifølge CNBC.Makrotall fra Japan viser at arbeidsledighetsraten i Japan som ventet var 2,4 prosent i desember.