Børsen smalt ned

Investorene får seg en støkk.

Torsdagens tall for detaljhandelen i USA skuffet stort , og sender Wall Street rett ned fra start.- Dette tallet var fryktelig. Den amerikanske forbrukeren bærer verdensøkonomien på sine skuldre. Etter å ha sett dagens tall, får vi endelig håpe at dette var et blaff, og at rekylen i aksjer i januar/hittil i år vil blåse nytt liv i privat forbruk, skriver investeringsdirektør Peter Bockvar hos Bleakley Advisory Group ifølge CNBC i et notat.Stemningen har surnet på Oslo Børs også, der hovedindeksen nå peker ned 0,9 prosent til 851,42.Utslagene er ikke de største blant de mest omsatte, men Hydro og Elkem utmerker seg negativt med fall på hhv. 2,5 prosent til 34,02 kroner og 3,6 prosent til 27,86 kroner.Norwegian går tilbake 5,5 prosent til 101,10 kroner, mens PGS og Tomra begge faller rundt tre prosent.Mowi og Equinor er ned rundt prosenten.Vi kommer med mer i dagens børskommentar.


Les også