Børsene i Asia faller

Børs

Mandagens optimisme rundt handelssamtalene mellom USA og Kina blekner tirsdag morgen, og børsene i Asia faller.I Japan svekkes Nikkei 0,44 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,39 prosent.Shanghai Composite i Kina klatrer derimot 0,42 prosent, og CSI 300 er ned 0,12 prosent. Hang Seng i Hong Kong faller tilbake 0,51 prosent.Kospi i Sør-Korea svekkes 0,38 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er ned 1,17 prosent, og Straits Times i Singapore faller 0,23 prosent.Investorene følger nå nøye med utviklingen i handelskrigen, i tillegg til at det ifølge Bloomberg News ventes på uttalelser fra Fed-sjef Jerome Powell senere denne uken om blant annet USAs pengepolitikk.- Formen og tonen i forhandlingene gir ikke en løsning på mange av de utestående sakene i seg selv. Til tross for lettelsen i de kinesiske markedene og en forventet bedring av den globale risikoen, vil det bilaterale handelsforholdet forbli komplisert, sier senioranalytiker i BNY Mellon Investment Management, Aninda Mitra, til Bloomberg.Fremgangen i handelskrigen sendte Wall Street opp mandag kveld.

asia-børsene
nikkei
topix
shanghai composite
hang seng
Nyheter
Markedskommentarer
Børs