Børsene i Japan klatrer oppover

Det er blandet stemning på børsene i Asia tirsdag morgen.I Japan klatrer Nikkei 0,18 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,24 prosent.Shanghai Composite i Kina faller derimot tilbake 0,25 prosent, og CSI 300 er ned 0,36 prosent. Hang Seng i Hong Kong svekkes 0,20 prosent.Kospi i Sør-Korea er ned 0,29 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Asutralia klatrer derimot 0,28 prosent, og Straits Times i Singapore er opp 0,05 prosent.HandelsspenningerDet er ifølge Bloomberg News fortsatt globale handelsspenninger som preger markedene, og USA og Kina er nå i et kappløp mot tiden for å få på plass en avtale innen 1. mars. Kinas visestatsminister Liu He skal til Washington for samtaler torsdag og fredag . Målet er å dra i land en handelsavtale.Mandag ble det kjent at USAs president Donald Trump h ar fått en rapport på bordet om europeisk bilimport. Donald Trump har ifølge NTB tre måneder på seg til å avgjøre hvordan han vil forholde seg til konklusjonen, og det er ventet at rapportens konklusjoner gir rom for at Trump kan presse Europa på handelsområdet. Skulle rapporten vurdere import av europeiske biler fra Europa til USA som en nasjonal sikkerhetstrussel, kan Trump pålegge biler fra Europa ekstra toll uten kongressens godkjenning.


Les også