Børsene i Japan stiger kraftig

Børs

Det er bred børsoppgang i Asia tirsdag morgen.I Japan klatrer Nikkei 2,58 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 2,11 prosent.Shanghai Composite i Kina stiger 0,43 prosent, mens CSI 300 er opp 0,54 prosent. Hang Seng i Hong Kong styrkes 0,01 prosent.Kospi i Sør-Korea klatrer 0,56 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia stiger 0,30 prosent, mens Straits Times i Singapore derimot faller 0,04 prosent.Årsaken til oppgangen er ifølge Bloomberg News at den amerikanske kongressen nå  prinsippet enige om en ny budsjettavtale for grensesikkerhet.Ifølge NTB ønsker republikanerne å unngå en ny politisk nedstengning, og har nøyd seg med en langt lavere sum for finansiering av grensemuren enn det Trump krever. Summen ligger på 1,4 milliarder dollar, ifølge en høytstående kongresskilde. Trump-administrasjonens krav har ligget på 5,7 milliarder dollar.Spørsmålet er nå om president Donald Trump vil signere avtalen. Kongressen har frist til 15. februar med å komme til enighet om en ny budsjettavtale for å unngå nok en nedstengning av offentlige kontorer og virksomheter.

asia-børsene
nikkei
topix
shanghai composite
hang seng