Børsfall i Asia

Pilene peker nedover.

Eugene Hoshiko

Asia-børsene ser for det meste rødt fredag.Investorene venter spent på nye signaler fra handelssamtalene mellom USA og Kina, og svak amerikansk detaljhandel hjelper ikke på stemningen.- Sjokktall- De viktigste nyhetene har vært de utrolige og sjokkerende tallene fra USAs detaljhandel i desember. Mange analytikere sitter igjen hoderystende, skriver direktør og seniorøkonom David de Garis i National Australia Bank ifølge CNBC i et kundenotat.I Tokyo falt Nikkei 1,3 prosent til 20.900,63, mens den bredere Topix-indeksen endte ned 0,8 prosent til 1.577,29. Softbank tynget.Endelige tall viser for øvrig at Japans industriproduksjon falt 0,1 prosent fra november til desember, mens fallet på årsbasis var 1,9 prosent.Dette var i tråd med konsensus, ifølge vår makrokalender .Et lyspunktI Shanghai er large cap-indeksen CSI 300 ned 1,6 prosent, mens Shanghai Composite-indeksen trekker ned 1,1 prosent. Hang Seng i Hongkong går tilbake 2,0 prosent.Tall fra kinesiske myndigheter viser fredag at konsumprisindeksen steg 1,7 prosent på årsbasis i januar, mot ventet 1,9 prosent.I Sør-Korea faller Kospi-indeksen 1,3 prosent, tynget av Samsung Electronics og chip-produsenten SK Hynix.«Down under» gikk Sydney-børsen motstrøms, og steg 0,1 prosent, anført av energiaksjer.Asia-oversikten her.