Shizuo Kambayashi

Børsoppgang i Asia

Hva skjer i Beijing?

De fleste Asia-børsene stiger mandag morgen.I Shanghai, der børsene stort sett holdt stengt grunnet nyttårsfeiring i forrige uke, stiger large cap-indeksen CSI 300 1,5 prosent.Shanghai Composite-indeksen er opp én prosent.I Hongkong klatrer Hang Seng 0,3 prosent, løftet av blant andre Tencent.I Sør-Korea stiger Kospi-indeksen 0,2 prosent, til tross for at Samsung Electronics faller.I Australia faller Sydney-børsen 0,2 prosent, tynget av finansaksjer.Tokyo-børsen er for øvrig stengt mandag, grunnet helligdag.Nye USA/Kina-samtalerInvestorene ser etter en utvikling i handelssamtalene mellom USA og Kina.Samtalene vil fortsette i Beijing senere denne uken.Wall Street Journal skrev fredag at de to landene ennå ikke har satt opp en oversikt over saker de er enige og uenige om. Begge parter prøver å lande en avtale før «våpenhvilen» går ut 1. mars.Etter denne datoen vil kinesisk import til USA belastes med nye tollsatser.Asia-oversikten her.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også