Børstaper vil selge for flere hundre millioner

Tirsdag morgen ble det kjent at NRC Group fikk et resultat etter skatt på minus 52 millioner kroner i 4. kvartal 2018, mot 88 millioner kroner i samme periode året før.Driftsresultatet ble minus 59 millioner kroner, mot 46 millioner kroner året før.De totale inntektene beløp seg til 971 millioner kroner, sammenlignet med 674 millioner kroner i 4. kvartal 2017.Her er rapporten og presentasjonen.Vil selge for flere hundre millionerI et intervju med TDN Direkt sier konsernsjef Øivind Horpestad at selskapet planlegger å selge unna eiendeler som de ikke ser behov for å eie av. Fremover vil selskapet bygge ned gjeld.- Noen av selskapene vi har kjøpt har litt overvekt av utstyr, som vi ikke har behov for. Og det er jo en etterspørsel i Europa etter det, så det kan være vi letter litt på det vi kaller assets, sier Horpestad til TDN Direkt.- Det er en del andre ting også. Det blir fort opp i noen hundre millioner kroner. Noe vet vi at vi kommer til å selge, mens andre ting vil vi vurdere fremover, sier Horpestad.Konsernsjefen ønsker å bruke året til å strømlinjeforme selskapet, og vise at de kan tjene penger.BørstaperI slutten av oktober 2018 ble aksjen omsatt på nivåer rundt 85 kroner, og siden har pilen pekt nedover.I skrivende stund omsettes aksjen for 61 kroner (+1,67 prosent). Det betyr at verdien på selskapet har falt med nesten 30 prosent på litt under fire måneder.


Les også