Bourbon-inntektene falt med 1,7 milliarder i 2018

Et heftig inntektsfall til tross, Bourbon Offshore merker at markedet har stabilisert seg og at antallet forespørsler øker.

Bourbon Front. Foto: Bourbon Offshore Norway.

Den franske offshoregiganten Bourbon Offshore oppnådde justerte inntekter på 175,9 millioner euro i fjerde kvartal 2018, ifølge selskapets ferske kvartalsrapport.Det var en liten bedring på 1,3 prosent fra kvartalet før, men en nedgang fra 196,9 millioner euro i samme periode året før.Totalt hadde rederiet inntekter på 689,5 millioner euro, eller rundt 6,7 milliarder kroner, i kvartalet etter en nedgang på 20 prosent fra 2017. Utnyttelsesgraden var i snitt 51,7 prosent i kvartalet, opp fra 51,6 prosent kvartalet før, men ned fra 53,7 prosent i samme kvartal i 2017. Selskapet oppnådde i snitt en gjennomsnittlig dagrate på 7.989 dollar pr dag i fjorårets siste kvartal, mot 8.299 dollar i fjerde kvartal året før.Sammenlignet med tredje kvartal 2018 da snittratene var på 7.854 dollar per dag, var det litt bedre. Ratenedgangen skyldes hovedsakelig fornyelse av eksisterende periodekontrakter til de nåværende markedsratene. Både på dypt og grunt vann har ratene stabilisert seg, opplyses det. Flere forespørsler- Som et tegn på markedsforbedring, noterer vi oss at et oppsving i antall anbudsforespørsler, noe som har ført til en stabilisering i inntektene våre de siste tre kvartalene, sier konsernsjef Gaël Bodénès i Bourbon.- Når det er sagt er innhentingen treg. Det er derfor viktigere enn noensinne at vi fremskynder transformasjonen vår slik at vi kan gi kundene mer verdifulle tjenester, sier han. «(…) i 2019 bør vi se flere letekampanjer, spesielt i Karibien og Midtøsten, og fortsatt i Afrika», skriver selskapet om utsiktene for året.Når det gjelder prosessen med å få tak i ny finansiering, bekrefter selskapet at det fortsatt er på aktiv jakt etter finansielle partnere som kan sikre selskapets utvikling og utførelse av sin strategiske plan; #BourbonInMotion. Les også: Selger et av Norges råeste offshoreskip


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker