Bredt fall på Asia-børsene

Nye uttalelser vedrørende handelskonflikten sender børsene i Asia ned fredag.

Det er stort sett rødt på børsene i Asia fredag etter at president Donald Trump uttalte at han likevel ikke vil møte Kinas president Xi Jinping før avtalen om midlertidig «våpenhvile» utløper.Partene er blitt enige om en midlertidig «våpenhvile» som varer fram til begynnelsen av mars. Er de ikke blitt enige da, vil enda flere tollbarrierer bli innført.Asia-børseneI Japan faller Nikkei 225-indeksen 1,98 prosent, og den bredere Topix-indeksen er ned 1,91 prosent.Shanghai Composite rykker frem 1,30 prosent, mens S&P/ASX 200-indeksen i Australia opplever en nedgang på 0,34 prosent.Koreanske Kospi er ned 0,99 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong faller 0,56 prosent.Straits Times i Singapore svekkes 0,21 prosent.OljeprisenBrent-oljen er fredag morgen ned 0,57 prosent til 61,28 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,66 prosent til 52,29 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 62,18 dollar fatet ved børsslutt i Oslo torsdag.


Les også