«Deepsea Stavanger» på vei til Norge etter Afrika-suksess

Etter en reise på over 10.000 kilometer skal Odfjell Drilling-riggen rett på oppdrag for Kjell Inge Røkke og Aker BP i Nordsjøen.

Etter å ha gjort et betydelig gasskondensatfunn på oppdrag for Total utenfor kysten av Sør-Afrika, er «Deepsea Stavanger» nå på vei tilbake til Norge.- Riggen har akkurat startet på hjemturen sin, og denne tar cirka to måneder, skriver konserndirektør Eirik Knudsen i Odfjell Drilling i en epost til Hegnar.no. Oppdraget med å bistå riggen på den over 10.000 kilometer lange reisen er det Buksér og Berging og det 2000-bygde ankerhåndteringsfartøyet «BB Troll» som står for. «Deepsea Stavanger» skal rett inn på det første oppdraget som inngår i bore- og brønnalliansen med Aker BP som ble inngått 21. november 2017. - Vi satser på at vi er i gang på Volund i løpet av første halvdel av april, skriver Knudsen.Oppdraget er produksjonsboring på Volundfeltet i Nordsjøen, og tirsdag fikk Aker BP samtykke til boring av den første brønnen.Petroleumstilsynet opererer imidlertid med oppstart 24. februar, noe som er litt tidlig gitt at riggen fortsatt har en reise på rundt halvannen måned foran seg før ankomst Nordsjøen.Kontrakten er forøvrig på 12 måneder, og verdien den faste delen er tidligere oppgitt til 105 millioner dollar, eller nær 900 millioner kroner, eksklusive potensielle prestasjonsbonuser. Dagraten som av Bassøe Offshore er estimert til 287.000 dollar, kan derfor bli vesentlig høyere.Awilco Drilling skrev i sin kvartalsrapport onsdag at prestasjonsbonusene potensielt kan bli betydelige.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også