Derfor er aksjen dagens vinner

REC Silicon tar av på børsen. Det er det en grunn til.

REC Silicons fabrikk i Moses Lake, Washington, USA. Foto: REC Silicon.

Dagens soleklare vinner på børsen er silisiumprodusenten REC Silicon, som stort har hatt en fallende aksjekurs de seneste årene. Til glede for investorene stiger aksjen i dag hele 17 prosent til 0,6615 kroner på Oslo Børs.REC-aksjen pleier å være svært sensitiv for nyheter angående handel mellom USA og Kina, og dagens oppgang er intet unntak, ifølge analytiker Jonas Meyer i Sparebank 1 Markets.- I dag tidlig meldte Reuters at Kina og USA diskuterer en 10-punkts liste over kortsiktige tiltak Kina kan gjøre for å øke import av amerikanske varer, som blant annet inneholder en reduksjon av importskatt på silisium til Kina. Dette er første gang det har vært snakk om silisium som en del av løsningen, noe som er med på å dra opp aksjekursen til REC i dag, sier analytikeren til Hegnar.no.Han forteller videre at Sparebank 1 Markets i dag oppgraderte aksjen fra salg til nøytral, fordi det er muligheter for at det kommer positive nyheter angående handelskrig de neste par ukene.- Vårt base case er at fristen for en avtale utsettes, men REC er en trading-aksje som ofte går på økt opsjonsverdi i forhold til en løsning på handelskrigen. Vi tror derfor aksjekursen kan øke frem mot første mars, avslutter Meyer.