- Det ble stang ut

- Vi har rett og slett bommet.

Lerøy Seafood bedret både topp- og bunnlinjen i 4. kvartal, men klarte ikke nå opp til analytikernes forventninger.Selskapet fikk et resultat etter skatt på 326,61 millioner kroner i 4. kvartal 2018, mot minus 51,58 millioner kroner i samme periode året før. Ifølge TDN Direkt var det ventet et resultat på 824 millioner kroner.Driftsinntektene beløp seg til 5.339,82 millioner kroner, sammenlignet med 4.566,69 millioner kroner i 4. kvartal 2017. Analytikernes forventninger lå her på 5.613 millioner kroner.Prisoppnåelsen på ørret har ifølge finansdirektør i Lerøy Seafood, Sjur Malm, hatt en negativ effekt i kvartalet.- Prisoppnåelsen på ørret har vært rundt 12 kroner lavere enn for laks, som har påvirket fjerde kvartal negativt. Det ble stang ut på slutten av året, i november og desember, sier han på selskapets kvartalspresentasjon tirsdag, ifølge TDN Direkt.Kjønnsmodning har ifølge Malm ført til lavere priser. - Vi har rett og slett bommet på kvaliteten. Når ørreten mister den fine rødfargen er det vanskelig å få en god pris på fisken. Det har nok noe med utsett-mønsteret å gjøre, og dette vil påvirke oss inn i 2019, sier han.Videre sier Malm ifølge nyhetsbyrået at det generelt er forskjeller mellom lakse- og ørretmarkedet, men at dette bør utlignes over tid.- Vi har grei prisoppnåelse på laks, men svak på ørret, som drar ned ebit per kilo som ligger på 18,1 kroner for fjerde kvartal. Ørret er et nisjemarkedet som ikke har samme volatilitet som lakseprisen, så når lakseprisen tar av og er relativt høy, har ikke ørret den samme kraften, sier han.