Det svinger i Norwegian

Onsdag peker pilen ned på Oslo Børs. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 860,21 poeng, ned 0,52 prosent.Olje/EquinorEt fat Nordsjøolje omsettes for 66,06 dollar, ned 0,59 prosent.Ifølge TDN Direkt støttes markedet av Opec/ikke-Opec-kuttene, samt de amerikanske sanksjonene mot Venezuela og Iran, samtidig som det tynges av handelskonflikten mellom USA og Kina, samt bekymringer om lavere økonomisk vekst globalt.Equinor faller 1,04 prosent til 195,55 kroner.NorwegianHBK Holding, som kontrolleres av Norwegian-sjef Bjørn Kjos og styreleder Halvor Kise og deres respektive familier, vil selge 10.413.849 tegningsretter i Norwegian Air Shuttle .Tegningsrettene selges til en kurs på 15,01 kroner og HBK Holding casher dermed inn 156,3 millioner kroner. Kjøperne av tegningsrettene har forpliktet seg til å tegne seg for de tegningsrettene de kjøper.Det var mandag denne uken det kom melding om at HBK hadde inngått en avtale om salg av tegningsretter i Norwegians emisjon.NHH-professor Thore Johnsen sier til DN at rabatten i Norwegians emisjon er så høy at det kan ramme aksjekursen allerede før pengeinnhentingen er ferdig.- Det er en sjokk-emisjon jeg ikke har sett maken til i Norge, slår Johnsen fast.Mandag ble det kjent tegningskursen i emisjonen blir på 33 kroner. Det utgjorde en rabatt på om lag 39,4 prosent sammenlignet med den teoretiske aksjekursen eksklusive tegningsrettigheter (TERP) på 54,45 kroner basert på selskapets sluttkurs (97,37 kroner) på Oslo Børs fredag.Aksjekapitalen foreslås økt med 90,9 millioner nye aksjer. Hver eksisterende aksjonær vil bli tildelt to tegningsretter for hver eksisterende. Norwegian noteres ex. fortrinnsretter fra og med i dag, 20. februar.Norwegian omsettes nå for 59,90 kroner. Tidligere i dag var aksjen nede i 54 kroner.LaksTirsdag utførte EU-kommisjonen en inspeksjon hos Salmar og Grieg Seafood etter mistanke om prissamarbeid. Det ble også utført inspeksjon hos Mowi, ifølge E24.«Kommisjonen er bekymret for at de inspiserte selskapene kan ha brutt EUs konkurranselover som forbyr karteller og begrenser forretningspraksiser», skriver kommisjonen.Mowi faller 2,85 prosent til 194,20 kroner, Grieg Seafood faller 2,69 prosent til 112 kroner mens Salmar faller 4,06 prosent til 420,20 kroner.EMGSElectromagnetic Geoservices har mottatt en kontrakt fra en ikke-navngitt kunde for proprietær datainnhenting i Sørøst-Asia, ifølge en børsmelding onsdag.Kontraktsummen er estimert til over 20 millioner dollar, tilsvarende om lag 172 millioner kroner, opplyses det.Aksjen hopper hele 33,59 prosent til 1,71 kroner på nyheten. XXLGoldman Sachs oppgraderer anbefalingen på XXL-aksjen til kjøp fra nøytral, og oppjusterer kursmålet til 39 kroner fra tidligere 29.XXL-aksjen klatrer 6,67 prosent til 32 kroner.North EnergyNorth Energy-datter North Energy Capital (NEC) har kjøpt 44.390.156 aksjer i Reach Subsea til kurs 2,367 kroner, og har i etterkant overført 46.126.567 Reach-aksjer til North Energy, går det frem av en børsmelding.Etter dette har NEC ingen Reach-aksjer igjen, mens North Energy har 46.126.567 Reach-aksjer.Samtidig varsler North Energy i en intensjon om å betale et utbytte på 0,30 kroner per aksje i løpet av 1. halvår 2019.North Energy klatrer 2,30 prosent til 1,87 kroner.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker