Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner opp 0,4 prosent, eller innenfor intervallet [0,2, 0,5] prosent.- De amerikanske børsene (S&P 500, Nasdaq og Dow Jones) steg på ny i går, godt hjulpet av selskaper som Apple, Microsoft, Netflix og Facebook. Det er naturlig å anta at dette vil gi positive utslag på de europeiske børsene i dag, inkludert Oslo Børs. Nasdaq er for øvrig i tet i 2019 med en oppgang på nesten 11 prosent, skriver han tirsdag morgen.- De norske investorene venter nå på en rekke viktige selskapsresultater, deriblant fra Aker BP, Orkla, Equinor, DNB, Norwegian, Norsk Hydro og Yara. Oljeprisen er opp ca. en dollar fra gårsdagens nivåer, noe som kan tenkes å gi positive utslag i de oljerelaterte aksjene her hjemme, legger han til.Oslo BørsHovedindeksen endte mandag opp 0,2 prosent til 839,02. Equinor styrket seg 0,7 prosent til 194,75 kroner, mens DNO steg 3,1 prosent til 16,59 kroner etter at Trond Omdal i Fearnley høynet kursmålet.Aker BP steg 2,0 prosent til 282,40 kroner etter 
.PGS utmerket seg med 8,7 prosent oppgang til 20,90 kroner etter at Sparebank 1 Markets oppjusterte sitt kursmål 24 til 30 kroner.Myrseth-favoritten BW Offshore endte dagen opp 4,9 prosent til 42 kroner. OljeprisenBrent-oljen er tirsdag morgen opp 0,3 prosent til 62,67 dollar fatet, som er opp fra rundt 61,60 dollar ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen er opp 0,4 prosent til 54,80 dollar fatet.Wall StreetPilene pekte opp på ukens første handelsdag i New York.20 av de 30 selskapene i indeksen steg, og teknologi viste vei. Microsoft og Apple endte opp hhv. 2,8 og 2,9 prosent.ExxonMobil ble den største taperen, med et fall på 1,4 prosent til 74,84 dollar.Alphabet la frem tall etter stengetid, som siste av de såkalte FAANG-selskapene.Selskapet toppet estimatene både på inntekter og inntjening, men  2,8 prosent i etterhandelen.Rolig i AsiaStemningen er blandet på børsene i Asia tirsdag - der handel pågår.I Japan falt Nikkei 0,2 prosent, mens den bredere Topix-indeksen klatret 0,1 prosent.Sydney-børsen spratt opp nesten to prosent på den største oppgangen på over to år.I Kina er markedene er stengt hele uken som følge av kinesisk nyttår, mens Sør-Korea er stengt til og med onsdag. I Hongkong er børsen stengt fra tirsdag til og med torsdag.