Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs mandag. Analysesjef Roger Berntsen spår åpningen.

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner opp 0,5 prosent, eller innenfor intervallet [0,3, 0,6] prosent.«De asiatiske børsene endte blandet mandag. Dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen. Ei heller har råvareprisene endret seg fra forrige uke. Investorene venter nå på signaler knyttet til handelskrigen mellom USA og Kina. Hvorvidt en avtale vil være på plass innen utgangen av inneværende måned gjenstår å se», skriver Berntsen i morgenrapporten.«Når det er sagt, resultatsesongen her hjemme er godt i gang - dog skuffende så langt. Denne uken leverer blant annet Elkem, Norway Royal Salmon, XXL, Grieg Seafood, Mowi, Sbanken Storebrand, Schibsted, Aker, Kongsberg Gruppen og SalMar sine tall», fortsetter Berntsen.Oslo BørsHovedindeksen på Oslo Børs endte på 831,17 fredag, etter en nedgang på 1,85 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 4.042 millioner kroner. Yara var et av de store selskapene som la frem tall fredag. Markedet reagerte først med å sende aksjen opp etter kvartalstallene , men aksjen endte i minus 3,5 prosent til 334,70 kroner på dagens høyeste volum.Hydro ble hardt straffet for gårsdagens skuffende kvartalstall , og nedturen fortsatte fredag. Kursfallet endte på 5,7 prosent til 34,19 kroner etter at Pareto og Nordea nedgraderte aksjen . DNB Markets nøyde seg med å kutte kursmålet.Norwegian trakk også videre nedover etter gårsdagens stjernesmell , nærmere bestemt med 4,3 prosent til 107,65 kroner.I andre enden finner vi Solstad Offshore, som steg 7,1 prosent etter å ha inngått kontrakter for tre av rederiets PSV-er .Hele børskommentaren her OljeprisenBrent-oljen er mandag morgen ned 0,85 prosent til 61,57 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 1,25 prosent til 52,06 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 61,87 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Baker Hughes riggtelling for Nord-Amerika viste at det var 1.289 rigger i operasjon per 8. februar. Det er én mer enn for en uke siden.I USA var det totale antallet rigger i drift 1.049, opp fire fra uken før.USADow Jones falt tilbake 0,25 prosent fredag til 25.106,33, mens S&P 500-indeksen endte opp 0,07 prosent til 2.707,88. Nasdaq klatret 0,14 prosent til 7.298,20.Ifølge CNBC var markedet preget bekymringer for handelsforhandlingene mellom USA og Kina og svakere økonomisk vekst.The Wall Street Journal rapporterte fredag at de to landene fortsatt ikke har satt sammen et utkast til saker de er enige og uenige om, til tross for at landenes deadline tidlig i mars nærmer seg. I tillegg uttalte Donald Trump torsdag at han ikke skal møte Kinas president Xi Jinping før den fristen.- Frykten for handelskrigen har krøpet tilbake i markedet, sier sjeføkonom i Spartan Capital Securities, Peter Cardillo, til CNBC.Hele USA-kommentaren her AsiaI Shanghai, der børsene stort sett holdt stengt grunnet nyttårsfeiring i forrige uke, stiger large cap-indeksen CSI 300 1,5 prosent.Shanghai Composite-indeksen er opp én prosent.I Hongkong klatrer Hang Seng 0,3 prosent, løftet av blant andre Tencent.I Sør-Korea stiger Kospi-indeksen 0,2 prosent, til tross for at Samsung Electronics faller.I Australia faller Sydney-børsen 0,2 prosent, tynget av finansaksjer.Tokyo-børsen er for øvrig stengt mandag, grunnet helligdag.Hele Asia-kommentaren herTekniske nivåer«Osebx reagerer ned etter test av motstand ved 854 og har brutt støtte ved 840. Brudd på 854 vil være et kjøpssignal, mens brudd på 828 utløser salgssignal fra en liten dobbel topp med indikert kurs 800», heter det fra Christiania Securities.

Dette skjer i dagResultater
 • Gaming Innovation Group
 • SpareBank 1 Ringerike Hadeland
 • Star Bulk Carriers
Makro, Norge (SSB)
 • Produsentprisindeksen, januar 2019
 • Prisindeks for førstegangsomsetning innenlands, januar 2019
 • Harmonisert konsumprisindeks, januar 2019
 • Konsumprisindeksen, januar 2019
Tallene legges som vanlig frem klokken 08:00.Makro, utenlands
 • Kina: Valutareserver
 • Storbritannia (10:30): Handelsbalanse, desember
 • Storbritannia (10:30): Industriproduksjon, desember
 • Storbritannia (10:30): BNP, desember
Kilder: Oslo Børs, SSB, TDN Direkt


Les også