DNB Markets-analytiker om Hydro

Rapporten skuffer.

Hydro meldte torsdag om et resultat etter skatt på minus 593 millioner kroner i 4. kvartal 2018, mot 3.600 millioner kroner i samme periode året før.Ifølge Reuters var det ventet et resultat på 631 millioner kroner.«Dagens rapport for 4. kvartal fra Norsk Hydro viser en EBIT klart lavere enn både våre estimater og konsensus. Samtidig legger selskapet også frem et utbytteforslag i underkant av markedets forventninger», skriver Ole-Andreas Krohn i DNB Markets i en oppdatering.Han peker på at resultatene innen primæraluminium kom inn svakere enn de på forhånd allerede dempede forventningene, og i tillegg viser også nedstrømsaktivitene svakere tall enn estimert.Foreslått utbytte er på 1,25 kroner per aksje, mot meglerhusets estimat på 1,30 kroner per aksje og konsensus på 1,50 kroner per aksje.«Kursen har vært ned i forkant av rapporten og stengte i går på 38,38 kroner per aksje, men vi venter likevel at aksjen vil åpne lavere i dag», skriver Krohn i rapportenFør justeringer på grunnlag av dagens rapport, har DNB Markets en kjøpsanbefaling på Hydro, med et kursmål på 50 kroner per aksje.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også