DNB Markets om Bakkafrost-tallene

Aliøki - Funningsfjørður A-71. Foto: Bakkafrost HeinesenMyndir

- Det blir en usikkerhet fremover, mener DNB Markets.

Fra oppdrettssektoren har vi i dag fått kvartalstallene fra Bakkafrost, som viste en rød bunnlinje og svakere tall enn ventet. - Selskapet sendte allerede tidlig i januar ut en foreløpig oppdatering med volumtall for kvartalet og guidet volum for 2019. Den fulle resultatgjennomgangen for fjorårets Q4 viser en omsetning på 750 mill. danske kroner mot vårt estimat på 899 mill. danske kroner og konsensus på 842 mill. danske kroner, skriver DNB Markets.I åpningshandelen på Oslo Børs raser Bakkafrost 10,10 prosent til 425,60 kroner.Etter skatt ble resultatet minus 6,62 millioner danske kroner i 4. kvartal 2018, mot minus 21,91 millioner danske kroner i samme periode året før. Det var på forhånd ventet et resultat på 228 millioner kroner, ifølge TDN Direkt. Operasjonell EBIT for kvartalet endte på 231 mill. danske kroner mot konsensus på 320 mill. danske kroner. DNB Markets hadde et estimat på estimat på 347 mill. danske kroner. Før eventuelle justeringer på grunnlag av rapporten har meglerhuset en holdanbefaling på aksjen med et kursmål på 450 kroner pr aksje.- Med kostnader i kvartalet rapportert som stabile ser det ut til at den lavere marginen er forårsaket av lavere realiserte priser enn ventet. Selskapet har historisk sett oppnådd en prispremie på sine produkter og usikkerheten nå fremover blir om lavere priser i forhold til forventningene er et midlertidig fenomen eller om prisene fremover blir mer varig redusert ned mot nivåene øvrige aktører oppnår, heter det i rapporten.


Les også