DNO-styreleder: Billigere enn om vi hadde kjøpt stykke for stykke

DNO ser aktivt etter å vokse i Norge.

Norske olje-og gasseiendeler er fortsatt dyre, mener styreleder Bijan Mossavar-Rahmani i DNO.- Det var derfor vi kjøpte norske eiendeler gjennom Faroe Petroleum, som var billigere enn om vi hadde kjøpt de stykke for stykke. Det ville også tatt oss mange år å gjøre, sier han til TDN Direkt i forbindelse med selskapets kvartalspresentasjon torsdag.- Det er en selgers marked. Men vi ser aktivt etter å vokse i Norge både med leting, utvikling og produksjon, og gjennom nye andeler i nye felt eller større andeler i eksisterende felt vi har andeler i, fortsetter han.Les også: DNO knuser forventningeneI dagens kvartalsrapport melder selskapet at de, i tillegg til å søke større eierandeler i lisenser, også ønsker å gjøre «bolt-on»-kjøp rundt eksisterende eiendeler. Relatert til dette sier Mossavar-Rahmani ifølge nyhetsbyrået det kan være noen handler DNO kan gjøre med partnerne, for eksempel gjennom bytter og/eller kontanter.- Vi ønsker å ha mer betydningsfulle andeler i lisensene. Vi ønsker heller å ha 30 prosent eierandel i en lisens enn åtte eller fem. Fordi vi nå også er en operatør, må vi ha større andeler, sier styrelederen, ifølge TDN Direkt.Overrasket kraftigDNO meldte torsdag om et resultat etter skatt på 230,3 millioner dollar i 4. kvartal 2018, mot 30,6 millioner dollar i samme periode året før.Ifølge TDN Direkt var det ventet et resultat på 58 millioner dollar.Resultat per aksje ble 0,22 dollar, mot 0,03 dollar ved samme korsvei i fjor. Her var det ventet et resultat på 0,06 dollar per aksje.