Ekspertene spår økt utbytte i Equinor i 2019

- Dersom ikke utbyttet økes vil ikke selskapet se konkurransedyktig ut, mener meglerhus. 

Børs

- Equinor har bevist gjennom oljekrisen at de kan kutte kostnader. Med dette i mente så vil Equinor, kombinert med en svak norsk krone, ha en solid kontantstrøm med en oljepris på 60 dollar fatet. Dette vil aksjonærene nyte godt av i form av utbytter, som jeg tror vil bli bra i 2019, sier investeringsøkonom i Nordnet, Mads Johannesen, til Hegnar.no.Denne uken fortsetter resultatrushet med full styrke, hvor flere av kanonene skal slippe sine tall for fjerde kvartal 2018. På listen finner listen finner vi blant annet nettopp Equinor, i tillegg til selskaper som Norwegian og Aker BP.På forhånd er det samlet ventet en inntjeningsvekst på over 18 prosent for selskapene i Hovedindeksen. Dette er i stor grad drevet av Equinor, som utgjør hele 10 prosentpoeng av den samlede veksten, mener Nordnet.I tillegg til Equinor, bidrar også DNB og Aker BP positivt.- Markedet er nok ekstra spent for Equinor og Aker BP sine resultater på onsdag. Med en lavere oljepris enn hva vi hadde i tredje kvartal, skal det bli meget spennende å se om de innfrir forventningene og ikke minst hva selskapet guider fremover. Dette vil helt klart sette «standarden» for rapporteringssesongen videre, sier Johannesen.Les også: Resultatrush denne uken - kanonene står i kø Analytikerne er uenigeAnalytikerne venter et fokus på selskapets utbyttepolitikk på kapitalmarkedsdagen onsdag, mens de er mer uenige om driftsinvesteringene i 2019, ifølge TDN Direkt. Pareto Securities tror Equinor sannsynligvis vil redusere guidingen for driftsinvesteringene i 2019 til ti milliarder dollar.Fearnley Securities på sin side tror at guidingen for de organiske driftsinvesteringene i 2019 og 2020 vil forbli på elleve milliarder dollar årlig.Sparebank 1 Markets utelukker ikke at guidingen kan bli løftet med 1,0 milliarder dollar fra nåværende nivå, og mener at i løpet av de tre neste årene vil økte leverandørpriser bli reflektert i selskapets guiding for driftsinvesteringene.Forventer utbyttevekst - Dersom ikke Equinor øker utbyttet, vil det ikke se konkurransedyktig ut sammenlignet med andre selskaper med 4,2 prosent utbytteavkastning i 2018, skriver Handelsbanken Capital Markets Handelsbanken venter en 25 prosent utbyttevekst i 2019 og 40 prosent vekst i 2020, ifølge nyhetsbyrået. Pareto Securities tror Equinor vil annonsere høyere dividende og/eller tilbakekjøp, men er usikre på om det vil imponere investorene.- Med en utbytteavkastning på 4,3 prosent etter konsensusforventning om 4 prosent økning til et utbytte på 0,24 dollar pr aksje i kvartalet, spør vi oss om det vil være nok til å imponere investorene når man sammenligner med tiårig gjennomsnittlig prising på 4,8 prosent og sammenlignbare europeiske selskaper som tilbyr i snitt 6 prosent, skriver Pareto Securities.Spent på Aker BP - Aker BP kunne vise til en meget positiv kapitalmarkedsdag tidligere i januar, der de blant annet skal klare å redusere produksjonskostnaden per fat olje fra 12 til 7 USD. Samtidig ser de for seg å klare å produsere rundt 470.000 fat per dag i 2025, derfor tror jeg markedet er svært interessert i å få høre videre detaljer rundt dette, sier Johannesen. Til tross for en relativt høy forventing til resultatet per aksje, er forventningene kraftig nedjustert i lys av korreksjonen på høsten 2018.- Igjen er det toneangivende hvor gode tallene til Equinor, DNB og Aker Bp blir. Skuffer disse, vil det ha stor påvirkning på det samlede resultat per aksje, og det vil i så fall kreve positive endringer i mange andre selskaper for å veie opp for det, sier investeringsøkonomen. 

equinor
mads johannesen
nordnet
handelsbanken capital markets
pareto securities
fearnley securities
sparebank 1 markets
aker bp