- En sjokk-emisjon jeg ikke har sett maken til i Norge

NHH-professor mener det er helt uvanlig at et av de mest omsatt selskapene på Oslo Børs må strekke seg så langt som Norwegian har gjort.

NHH-professor Thore Johnsen mener rabatten i Norwegians emisjon er så høy at det kan ramme aksjekursen allerede før pengeinnhentingen er ferdig, skriver Dagens Næringsliv .- - Er det mulig? Ja. Er det tenkelig? Ja. Er det sannsynlig? Nei. I Norwegian har vi mer informasjon om hvorfor selskapet er i finansielle problemer. Det handler mest om at gjeldsveksten har vært for høy og lønnsomheten for lav. De må kvitte seg med fly og få orden på gjelden, sier professoren, som mener det er helt uvanlig at et av de mest omsatt selskapene på Oslo Børs må strekke seg så langt.- Det er en sjokk-emisjon jeg ikke har sett maken til i Norge, sier Johnsen.Norwegian Air Shuttles foreslåtte fortrinnsrettsemisjon ble tirsdag vedtatt av selskapets ekstraordinære generalforsamling. Tegningskursen er satt til 33 kroner per aksje - 77 prosent lavere enn sluttkursen 29. januar da emisjonen ble kjent.- Jeg tror rabatten først og fremst handler om å sikre at pengene kommer inn. Det verst tenkelige er om emisjonen ikke blir fulltegnet og bankene må garantere for deler av beløpet, sier professoren til DN.