Euronext ønsket ikke hemmelig prosess

Meglerhuset Carnegie holdt auksjonen i Oslo Børs VPS hemmelig. Euronext sier nå at de ønsket en åpen prosess.

Euronext ble i november i fjor invitert av Carnegie og en gruppe minoritetsaksjonærer i Oslo Børs VPS til å legge inn bud på den norske børsen. En betingelse var at hverken styret eller ledelsen ved Oslo Børs skulle få vite at auksjonsprosessen pågikk. Euronext vant budkampen, men styret og ledelsen i Oslo Børs VPS likte dårlig at de ikke hadde blitt informert. Dette er mye av grunnen til at børsstyret og de to største aksjonærene, DNB og KLP, nå har valgt å støtte et bud fra Nasdaq. Euronext-sjef Stéphane Boujnah sier nå til DN at han ikke ønsket en hemmelig budprosess. - Vi sa helt fra begynnelsen til Carnegie og alle andre at vi ønsket å være åpne og vennlige så raskt som mulig. Det var Carnegie som bestemte hvordan prosessen skulle organiseres, og vi var lenge bundet av konfidensialitet, sier Boujnah til DN.- Vi betalte en ganske stor budpremie på 34 prosent fordi vi trodde det var en åpen budprosess med stor konkurranse, sier Boujnah videre.- Angrer du på at prosessen var hemmelig?- Vi var ingen fan av at prosessen skulle være konfidensiell. I alle våre dokumenter skrev vi at vi ønsket å bli frigjort fra konfidensialitetsklausulene så raskt som mulig, sier Euronext-sjefen til avisen.I en melding mandag opplyser Euronext at det høyner budet på Oslo Børs VPS til 158 kroner per aksje fra tidligere 145 kroner. Akseptperioden blir forlenget med fire uker til 11. mars 2019.Euronext vil holde pressekonferanse klokken 10 mandag formiddag.


Les også