Fem meglerhus slanker kursmålet - 4 x kjøp

Meglerhusene frem med kniven etter siste kvartalstall.

Kepler Cheuvreux, Pareto Securities, Nordea Markets, DNB Markets og Sparebank 1 Markets nedjusterer kursmålet på Lerøy Seafood Group-aksjen, ifølge TDN Direkt.DNB Markets har en hold-anbefaling på aksjen, mens resten av meglerhusene ser fortsatt såpass oppside i aksjen at kjøpsanbefalingene gjentas. Flere av meglerhusene peker på høyere kostnader som årsaken til nedjusteringen, i tillegg til svakere marginer - Hovedårsaken for avviket skyldes svakere enn ventet marginer, spesielt for Lerøy Sjøtroll som hadde marginer 50 prosent lavere enn våre forventninger til tross for favoriserende kostnadsutvikling. 48 prosent av slaktevolum var ørret med massive nedgraderinger og lav pris (12 kroner laver enn laks), skrev Kolbjørn Giskeørdegård i Nordea Markets tirsdag.Kepler Cheuvreux nedjusterer kursmålet fra 87 til 81 kroner, mens Pareto slanker det ra 90 til 85 kroner, ifølge nyhetsbyrået.Nordea Markets har i sin nye oppdatering nedjustert Lerøy-målet til 85 fra 90 kroner. DNB Markets reduserer fra 75 til 70 kroner, mens Sparebank 1 Markets tar ned kursmålet fra 80 til 78 kroner.Lerøy Seafood fikk et resultat etter skatt på 326,61 millioner kroner i fjerde kvartal 2018, mot minus 51,58 millioner kroner i samme periode året før.Driftsresultatet ble 948 millioner kroner (operasjonell EBIT), mot konsensus på 1.116 millioner kroner.


Les også