Flere aktører ønsker å kjøpe rigger fra Borr Drilling

- De indikerte prisene på vårt utstyr ligger vesentlig over det som er implisert verdi i vår aksjekurs, sier finansdirektør Rune Magnus Lundetræ. 

Børs

Riggselskapet Borr Drilling har hovedsakelig kjøpt rigger eller solgt eldre enheter til opphugging.Tilstrammingen i markedet kan imidlertid åpne for at selskapet vil selge noen av sine nyere rigger.Selskaper med manglende kapasitet har kommet til Borr med tilbud om å leie rigger på «bareboat»-avtaler eller muligheter for kjøp. De er også villige til å betale for å få det til, ifølge selskapets ferske kvartalsrapport. - Det er noen situasjoner der det er selskaper som ønsker å by på kontrakter, men som ikke har utstyr og da har vi fått noen henvendelser på det. De indikerte prisene på vårt utstyr ligger vesentlig over det som er implisert verdi i vår aksjekurs og det vi har betalt for de siste riggene vi kjøpte i mai 2018, sier finansdirektør Rune Magnus Lundetræ til Hegnar.no. - Er det aktuelt å selge?- Hvis prisene ligger vesentlig over det vi har betalt og det som er implisert verdi, så kan vi vurdere det, men vi fokuserer på å sikre kontrakter i de prosessene som pågår nå og tjene penger på den måten.Rigganalytiker Lukas Daul i ABG Sundal Collier mener det kan være interessant om de vil leie ut rigger på bareboat-avtaler.- Det kan være en fornuftig strategi i forhold til en porteføljetankegang. De kan slutte noen rigger på lengre kontrakter med sikker cashflow, forutsatt at det er økonomi i det, sier han.At de kommer til å selge flere rigger, tviler han imidlertid litt på.- Det kan jo være en kjøper som trenger en spesifikk rigg til en spesifikk jobb, og er likegyldig til hvor mye han betaler, men jeg ser ikke at de skal selge flere rigger i nær fremtid.- Kan det være aktuelt å kjøpe flere rigger?- Vi er fornøyde med den eksponeringen vi har og ser ikke aktivt etter mer utstyr, sier Borr Drillings finansdirektør.

borr drilling
riggselskaper
tor olav trøim
lukas daul
abg sundal collier
rune magnus lundetræ
Nyheter
Børs