Flere meglerhus kutter kursmålet på Norsk Hydro

Hele tre meglerhus tar frem høvelen.

Pareto Securities nedgraderer sin anbefaling på Norsk Hydro til hold fra kjøp, ifølge TDN Direkt.Meglerhuset kutter kursmålet til 40 kroner per aksje fra tidligere 50 kroner per aksje.«Norsk Hydro leverte sitt største kvartalsvise tap siden 2015, drevet av høyere kostnader og lave volumer. Det siste skyldes Alunorte, hvor Vales damkollaps lite sannsynlig vil fremskynde prosessen (...). Vi kutter våre estimater for inntjening pr aksje med 23-14 prosent for 2019-2020 og nedgraderer aksjen tilsvarende 16,7 ganger P/E på 2019-estimater», ifølge rapporten.DNB Markets kutter ifølge nyhetsbyrået kursmålet i Norsk Hydro til 47 kroner fra 50 kroner, og opprettholder en kjøpsanbefaling.«Vi har kuttet våre estimater på ebit med syv prosent for 2019. Vi mener aksjen er verdsatt rimelig rundt 0,8 ganger pris/bok og ser begrenset nedside fra dagens nivåer. Vårt scenario avhenger av en oppstart av Alunorte og høyere aluminiumspriser», skriver meglerhuset.Nordea Markets nedgraderer sin anbefaling på Hydro fra kjøp til hold og reduserer sitt kurs til 42 kroner fra tidligere 47 kroner, ifølge nyhetstjenesten.Aksjen er i skrivende stund ned 2,57 prosent til 35,31 kroner på Oslo Børs.