Frontline sikrer suezmax-kontrakt

Har inngått en ettårig time charter-avtale med Repsol, ifølge rapport.

Tankrederiet Frontline som styres av konsernsjef Robert Hvide Macleod fra Bryggegata 3 i Oslo sentrum, har sikret en langsiktig kontrakt for et av sine Suezmax-tankskip.2010-bygde «Front Loki» på 156.000 dødvekttonn er ifølge VesselsValue hyret inn av det spanske oljeselskapet Repsol på en ettårig kontrakt.Dagraten er oppgitt til 23.500 dollar pr. dag, hvilket gir en pen avkastning for Frontline.Rederiets kontant break even-rate for Suezmaxtankere er tidligere estimert til 18.200 dollar dagen.Spotratene ligger i øyeblikket på rundt 20.000 dollar pr. dag, ifølge Clarksons Platou.Hittil i år er snittratene 30.000 dollar mot 10.300 dollar på samme tid i fjor. «Front Loki» verdsettes av VesselsValue til 30,45 millioner dollar, eller om lag 262,5 millioner kroner. John Fredriksen er største eier i Frontline.


Les også