Goldman Sachs skifter strategi - Dårligere risk-reward

Goldman Sachs tror at meravkastningen blir å finne i selskaper med høy gjeldsgrad i tiden fremover.

Noe svakere utsikter for amerikansk og global økonomi har medført endret kommunikasjon fra den amerikanske sentralbanken.Under rentemøte i månedsskiftet januar-februar uttalte Fed at de vil være "tålmodige" og droppet samtidig ordlyden om at flere rentehevninger vil komme.Siden slutten av 2015 og har Federal Reserve hevet styringshenten hele ni ganger, og hele fire ganger bare i 2018.Nettopp en mer «duete» sentralbank, sammen med stabilitet hva gjelder økonomisk vekst i USA, har fått den anerkjente investeringsbanken Goldman Sachs til å endre strategi.Robust balanse - risk offDe siste to årene har Goldman foretrukket selskaper med lav gjeld, skriver CNBC. Selskaper med høy gjeld kan få trøbbel både med kostnader og covenants når sentralbanken setter foten på bremsen - og forventes å forsette med det - som har vært tilfellet de siste årene.Selskaper med robust balanse skal ha gitt en meravkastning på mer enn 25 prosent overfor selskaper med høy gearing siden slutten av 2016, skal Goldman ha skrevet til kundene i helgen, melder CNBC.Leverage = Genius?Goldman Sachs mener at det underliggende investeringsklimaet har endret seg, og investeringsbanken ser mer opportunistisk på markedet i tiden fremover.- Vi har konsekvent anbefalt å kjøpe aksjer med sterk balanse de siste to årene, men den siste tiden har risk-reward blitt dårligere. Den duete fremtoningen fra Fed, styrken og varigheten av meravkastningen for aksjene med sterk balanse og relativ verdsettelse gir forventning om lavere avkastning, i hvert fall kortsiktig, skrev David Kostin, sjefsstrateg for amerikanske aksjer hos Goldman Sachs, i en melding til kundene, ifølge CNBC.Goldman sammenligner et knippe selskaper i de to kategoriene sterk og svak balanse. Per nå handler kurven med sterk balanse på en fremtidig 12 måneders inntjening (forward p/e) på 24, mot mer moderate 14 for selskapene med svakere balanse. Ifølge CNBC skal selskaper som CBS, General Motors og Allergan være av selskapene i kurven med svakere balanse.Skal man tro verdens ledende investeringsbank er det høy-beta og fornuftig gearing som vil gi meravkastning i 2019.S&P 500 er opp 8,08 prosent i år.