Grekere kan dra inn 2,6 milliarder på tank-deal

Tsakos har bestilt to nye råoljetankskip som skal rett inn på kontrakt med et ikke-navngitt oljeselskap. Inntjeningen kan bli betydelig.

Den greske rederikjempen Tsakos Energy Navigation (TEN) har ifølge en melding fradag inngått en kontrakt for bygging av to suezmax råoljetankskip som etter levering skal rett inn på en potensielt betydelig kontrakt med et stort ikke-navngitt oljeselskap.Kontraktene har en minimumsvarighet på fem år, og kan strekkes til hele 12 år. Dersom varigheten blir forlenget til 12 år, er de time charter-ekvivalente inntektene fra kontraktene ventet å nå hele 300 millioner dollar, tilsvarende 2,6 milliarder kroner.- Vi er umåtelig stolte over å ytterligere ha befestet vår relasjon med en av verdens topp olje-"majors" som som igjen trekker fra TEN's posisjon som en "owener of choice" for "blue chip"-chartrere over hele verden, sier driftsdirektør George Saroglou i en kommentar.Tett Equinor-relasjonTsakos som ble grunnlagt i 1993 har en flåte på 68 skip, inkludert forskjellige typer tankskip og LNG-skip. Rederiet eier blant annet Aframax-en Sola TS som var involvert i kollisjonen med den norske fregatten KNM Helge Ingstad i fjor høst. Totalt har Tsakos ni råoljetankskip av typen Aframax på lange kontrakter med Equinor. I tillegg til de to nevnte suezmax-tankskipene rederiet har bestilt, har Tsakos to aframax-er under bygging ved Daehan-verftet i Sør-Korea med ventet levering i 2019 og 2020.Disse skal ifølge VesselsValue ha kostet i underkant av 46 millioner dollar per stykk.


Les også