Gründer forbannet på styret - vil blokkere budet

Gründer hudfletter NextGenTel-styret for å ha anbefalt aksjonærene å selge til Christen ­Sveaas.

Eivind Yggeseth
Børs

(Finansavisen.no):  - Det er første gang i norgeshistorien at et styre går ut og anbefaler salg av aksjer til største aksjonær for en evig Ebitda-multiplikator på bare 2, sier gründer Espen Fjogstad til Finansavisen. I går la Christen Sveaas-selskapet Kistefos inn et bud på 14 kroner pr. aksje i NextGenTel etter å ha fått forhåndsaksept fra 44 prosent av aksjonærene. Kursen representerte en premie på 18 prosent, men det skyldes at NextGenTel-kursen har falt kontinuerlig i fem år.I 2014 sto NextGenTel-kursen i 48 kroner, og budet på 14 priset selskapet til kun 320 millioner kroner. Det inkluderer til og med en netto cash-beholdning på 50 millioner.Tusenlapp pr. kunde- NextGenTel har 400 millioner i årlig bruttomargin. Budet priser selskapet til 9 måneders bruttomargin eller kun en tusenlapp pr. kunde. Det er mindre enn man betaler for kunder fra et telemarketingselskap, sier Fjogstad som sitter med 1,25 millioner aksjer i selskapet.De aksjene har han nektet å selge til Kistefosm ifølge avisen. I stedet maner han konkurrenter til å ta opp konkurransen om selskapet.- Hvis noen har lyst til å blokkere for Kistefos, så har jeg en stor post til salgs. Noen industrielle som vil kjøpe tid kan man by mer for mine aksjer, lokker Fjogstad, ifølge Finansavisen. Sveaas krever 90 prosent oppslutning fra aksjonærene.- Men jeg vil uansett ikke ende opp som en liten minoritetsaksjonær. Jeg liker det dårlig, men makta rår, sier han og antyder at han vil måtte selge hvis det ikke dukker opp andre beilere.Flere er skuffet Han startet Telio i 2003 og gikk på børs i 2006 før NextGenTel ble kjøpt i 2008 til dobbel pris av det Kistefos nå betaler.Men Fjogstad er ikke alene om å være skuffet.- Jeg hadde håpet at andre skulle komme på banen. Det er en elendig pris. Dette har vært en tragisk investering for meg, men i hvert fall får jeg endelig en ende på det, sier investor Ketil Skorstad til avisen, som sitter på en større post i selskapet.

Nyheter
Børs