<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Han kjøper oljeaksjene til Einar Aas

It-gründeren Jakob Hatteland er nå blitt stor oljeinvestor gjennom kjøpet av Einar Aas´ aksjer i oljeselskapet Skagen 44.

    Publisert 21. feb. 2019 kl. 14.20
    Oppdatert 21. feb. 2019 klokken 14.21
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 195 ord

    - Det har seg slik at jeg er søskenbarn av Larsen som styrer Skagen 44. Han kontaktet meg for å være en midlertidig eier. Men da jeg ansatte en finansdirektør som har erfaring fra oljebransjen og som kjenner disse feltene, bestemte jeg meg for å bli en langsiktig eier, forteller Hatteland til DN.Vel 40 prosent av aksjene kontrolleres nå av Jakob Hatteland Holding. Hatteland vil ikke si hvor mye han betalte for aksjene, men etter det DN forstår, er beløpet i størrelsesorden ti millioner kroner. - Det er veldig fint for oss å ha aksjonærer som tror på det vi holder på med. Vi hadde gode erfaringer med Einar Aas. Jakob Hatteland kan erstatte Einar Aas og være med å utvikle selskapet videre, sier Arne B. Larsen, daglig leder i Skagen 44, til avisen.Skagen 44 er deltager i fem letelisenser og deltar i to lisenser som skal bores i nærheten av Norne i Norskehavet i sommer.- Dette blir en spennende sommer. Vi mener det er gode muligheter for funn i de to brønnene. Anslagene våre er på 86 millioner fat i den ene og rundt 200 millioner fat i den andre. Men det er stor usikkerhet, sier Larsen til avisen.