IAG har fullført salget av Norwegian-andel

IAG kom seg ikke ut av Norwegian uten tap.

Børs

IAG bekreftet i slutten av januar at selskapet ikke har planer om å legge inn bud på Norwegian Air Shuttle , og at det skulle selge sin andel på 3,9 prosent.IAG fullførte salget av selskapets Norwegian Air Shuttle-aksjer i midten av februar, opplyser konsernsjef Willy Walsh i IAG, ifølge Dow Jones Newswires.Da eksploderte aksjekursenDet var 12. april 2018 at aksjekursen eksploderte etter at det ble kjent at IAG hadde kjøpt seg opp til en eierandel på 4,6 prosent i Norwegian, tilsvarende omlag 1,8 millioner aksjer. Eierandelen ble senere vannet ut til 3,9 prosent.Hvis kjøpet den gang ble gjort til en snittkurs på rundt 170 kroner (kursen svinget mellom 160 og 180 kroner i ukene før) var investeringen da trolig på litt over 300 millioner kroner.På det høyeste i mai i fjor steg aksjen til 320 kroner og på det tidspunktet var IAG-posten verdt 576 millioner kroner.Solgte med tapHva snittkursen ble for salget av aksjene er ikke kjent, men begynte IAG å selge aksjer umiddelbart etter bekreftelsen i slutten av januar, kan salget ha skjedd på kurser fra 140 - 100 kroner.IAG har følgelig ikke kommet unna "lytteposten" i Norwegian uten et tap på flere titalls millioner kroner. I verste fall kan tapet være på over 100 millioner kroner.Mest sannsynlig ligger tapet nord for 50 millioner, ikke hensyntatt valutakurseffekten.

Nyheter
Børs