- Ikke utenkelig med tre FPSOer

Deepwater Tano Cape Three-blokken kan ende med tre FPSOer.

Aker Energy kan komme til å ende opp med inntil tre FPSOer ved Deepwater Tano Cape Three-blokken (DWT/CTP) offshore Ghana, ifølge konsernsjef Øyvind Eriksen i Aker ASA.- Det er ikke utenkelig med tre FPSOer, sier han til TDN Direkt i forbindelse med kvartalspresentasjonen torsdag.Tirsdag inngikk Aker Energy en opsjonsavtale med Ocean Yield for mulig kontrakt på 15 år for FPSOen «Dhirubhai-1» til bruk ved et tidlig produksjonsprosjekt offshore Ghana.Opsjonen må utøves innen 1. mai 2019.- Aker Energy må ferdigstille plan for utbygging og drift (PUD) og få godkjennelse fra myndighetene for å inngå en såpass lang kontrakt. En opsjon var det rette formatet på avtalen nå for å sikre Aker Energy muligheten, men også for å gi Ocean Yield tilstrekkelig trygghet på at de kan konsentrere seg om Aker Energy og ikke forfølge andre muligheter, sier Eriksen til nyhetsbyrået.Aker Energy planlegger å levere utbyggingsplan (PUD) for prosjektet i Ghana ved utgangen av mars 2019.- PUDen i mars dreier seg om DWT/CTP-blokken, og vi konsentrerer oss der om hovedreservoaret Pecan. Samtidig vil vi omtale hele potensialet i området og omforene myndighetene om hvordan vi gjennom faser skal realisere områdets fulle potensial. Den vil derfor bestå av et konkret forslag for hovedreservoaret og en mer overordnet forståelse av hele området, sier han til nyhetstjenesten.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker