Investeringene ble halvert på under to måneder

Jesper Moerholt

2019 har så langt vært en positiv opplevelse for mange av investorene på Oslo Børs.I skrivende stund står hovedindeksen i 874,14 poeng, ned 0,10 prosent. Det betyr at oppgangen hittil i år er på 9,34 prosent.Ikke alle investorer er med i det gode selskap. 17 aksjer har faktisk falt mer enn ti prosent.Verst har det gått med de som satset på Cxense. Selv om aksjen i dag stiger hele 15,34 prosent, har aksjen falt hele 61,06 prosent hittil i år.Det har heller ikke vært så mye å skryte av for aksjonærene i Next Biometrics. Selv om aksjen i går hoppet 32,09 prosent på nyheten om at en rekke profilere investorer hadde gått inn i aksjen, er årets verdifall på 54,81 prosent når aksjen nå omsettes for 11,76 kroner.I januar hentet Next Biometrics inn 160 millioner kroner gjennom en rettet emisjon.En fersk aksjonæroversikt viser at Arne Fredly, Torstein Tvenge, Ketil Skorstad, Tore Aksel Voldberg, Haakon Sæter, Gunnar Hvammen og Grunde Eriksen var bland de som sikret seg nye aksjer for åtte kroner stykket, godt under dagens aksjekurs. Investorer som satset på Mercur-noterte Lifecare har sett aksjen falle 46,13 prosent.