Investorene straffer lakseyndling - Tønseth mener aksjen er attraktiv

Aksjen er priset rimelig sammenlignet med konkurrentene, ifølge analytikeren.

- Vi venter aksjen ned fra start i dag, sier Kolbjørn Giskeørdegård i Nordea Markets tirsdag. Lerøy Seafood bedret både topp- og bunnlinjen i 4. kvartal, men klarte likevel ikke nå opp til analytikernes forventninger.Selskapet fikk et resultat etter skatt på 326,61 millioner kroner, mot minus 51,58 millioner kroner i samme periode året før.Driftsresultatet ble 948 millioner kroner (operasjonell EBIT), mot konsensus på 1.116 millioner kroner. - Alt i alt skuffende Q4. I 2019 opprettholder selskapet volumguidingen og de guider en kontraktsandel på 40-50 prosent for hele året, opp fra 23 prosent i Q4. Dette er positivt for stabiliteten i markedet og for forutsigbarheten i verdikjeden, forteller analytikeren.- Hovedårsaken for avviket skyldes svakere enn ventet marginer, spesielt for Lerøy Sjøtroll som hadde marginer 50 prosent lavere enn våre forventninger til tross for favoriserende kostnadsutvikling. 48 prosent av slaktevolum var ørret med massive nedgraderinger og lav pris (12 kroner laver enn laks), skriver Kolbjørn Giskeørdegård i Nordea Markets tirsdag. Aksjen er tirsdag ettermiddag ned 5,9 prosent til 64,90 kroner. Det siste året er fortsatt aksjen opp drøye 40 prosent. Tønseth: - En attraktiv aksje - Selv om LSG sitt fjerde resultat er noe på den svake siden, er produksjonskostnaden i regionene Nord og Vest på linje med våre estimater, og selskapet gjentar potensialet for reduksjon i kostnadene i begge regioner. Selskapet opprettholder også guidingen i 2018 på 174.000 tonn. I løpet av kvartalet høstet selskapet 49.000 tonn, sløyd vekt, laks og ørret. Det tilsvarer en økning på 17 prosent sammenlignet med samme periode i 2017. Ifølge Tønseth var det spesielt andelen ørret som tynget selskapet mer enn ventet. - Vi venter å justere estimatene ned 2-3 prosent for 2019 etter denne rapporten. Vi vurderer den store andelen ørret til å være one-off, og selv selv om det er en høyere kostnad i region Midt dette kvartalet, fortsetter Lerøy å se potensiale for kostnadsreduksjon i 2019. Vi mener Lerøy-aksjen er attraktiv til 11-12x P/E i 2019, forteller Tønseth. Tønseth mener aksjen er rimeligere enn for eksempel Mowi og Salmar, og er priset lavest av de største konkurrentene.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også