Investorer flykter fra Danske Bank

Utenlandske investorer selger seg ut av skandalerammede Danske Bank, viser tall innhentet av meglerhus.

I løpet av det seneste halve året har internasjonale investorer solgt seg ut av Danske Bank, viser tall fra Nationalbanken, innhentet av ABG Sundal Collier. Det skriver børsen.dk, og viser til Finanswatch.- Utenlandske investorer teppebomber Danske Bank etter hvitvaskingssaken, sier bankanalytiker i ABG Sundal Collier, Mads Thinggaard, til nettstedet.Han konstaterer at fallet i utenlandske investorers eierandeler satte inn like etter Finanstilsynets første redegjørelse om hvitvaskingssaken, som ble offentliggjort i mai 2018.I april eide utenlandske investorer i alt 51,8 prosent av Danske Bank, mens eierandelen ved utgangen av 2018 var falt til 41,7 prosent, skriver børsen.dk.


Les også