Jekker opp en drøss lakseaksjer

ABG Sundal Collier er sulten på laks.

ABG Sundal Collier har ifølge Intrafish sluppet en ny sektorrapport på lakseoppdrettssektoren, skriver TDN Direkt.Analytiker Martin Kaland skriver i rapporten at de fortsatt venter en laksepris i snitt på 58,5 kroner per kilo i 2019 og 57,0 kroner pr kilo i 2020.- Det vil snuInntjeningsestimater og aksjekurser er de seneste månedene tynget av lavere sportpriser og prisforventninger. Nå har forventningene imidlertid kommet så langt nede at det er begrenset nedsiderisiko, ifølge nyhetsbyrået.«Vi venter at det trege sentimentet i lakseprisene vil snu, og støtte lakseaksjene», heter det.Jekker oppMeglerhuset jekker ifølge nyhetstjenesten opp kursmålet på Austevoll Seafood til 131 fra tidligere 119, noe som betyr at meglerhuset ser en oppside på nær 20 prosent fra dagens nivåer.Grieg Seafood skrus opp til 141 fra tidligere 133. Aksjen må dermed opp over 26 prosent for å innfri kursmålet. Videre oppjusteres kursmålet på Lerøy Seafood til 83 fra tidligere 76, Norway Royal Salmon til 242 fra tidligere 235, mens Salmar blir jekket opp til 400 fra tidligere 355.Mowi oppgraderes til kjøp fra hold, mens kursmålet settes til 207 fra tidligere 210.Meglerhuset har en kjøpsanbefaling på samtlige av lakseaksjene, med unntak av Salmar, hvor de beholder salgsanbefalingen, og Salmones Camanchaca som nedgraderes fra kjøp til hold.Laksen klatrerDe fleste av lakseaksjene stiger på Oslo Børs torsdag.Austevoll Seafood stiger 110,60 prosent, Grieg Seafood er opp 2,94 prosent, Lerøy Seafood klatrer 1,98 prosent, mens Norway Royal Salmon og Salmar stiger henholdsvis 0,71 prosent og86 prosent.Salmones Camanchaca derimot faller 3,53 prosent.Salmar stiger 1,54 prosent til 448 kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også